Jagua art

Jagua gel (genipa americana) is afkomstig van een vrucht die groeit aan soms 30 m hoge bomen in de Cariben en Midden en Zuid Amerika. Het sap van de onrijpe vrucht kleurt aan de lucht donkerblauw tot zwart. Dit donkere sap wordt door de Indianen al eeuwenlang gebruikt als kleurstof voor huidbeschilderingen, maar ook voor kleding, hangmatten etc.

Jagua heeft dus NIETS te maken met zwarte henna! Het bevat geen PPD en enge stoffen.
Echter wanneer je allergisch bent voor fruit, pollen en latex (omdat ik handschoenen aanheb bij het zetten) dan adviseer ik Jagua niet te gebruiken.
Het beste is om een tipje op de binnenkant van je arm te testen voordat je overgaat naar een volledige jagua tattoo.

Jagua geeft een donkerblauwe tot zwarte kleur en het blijft ongeveer 3 a 4 weken zitten (verschilt per huidtype).
Het moet 2,5 tot 3 uur drogen. Daarna verwijderen goed afspoelen met een zachte zeep onder de kraan.

Langer laten zitten heeft geen zin! Dan zie je eerst nog niets maar de tekening komt dan op binnen ongeveer 12 uur.

Hou er rekening mee dat de tekening in die eerste 12 uur nog kan vlekken, dus dek het de eerste nacht af, als je ermee gaat slapen, om vlekken te voorkomen.

Tarieven:

Ik werk per half uur en vraag hiervoor €20,-. De ene tattoo zal meer tijd kosten dan de ander. Voor het voorbereiden van de tekening reken ik €7,50.

Het is wenselijk om van te voren een plaatje te krijgen van je idee zodat ik je kan vertellen of dit wel of niet haalbaar is met Jagua. Heeft met de lijnen te maken.

Is het een goede afbeelding dan maken we een afspraak. Bij mij in de praktijk of bij jou thuis. Dit is afhankelijk van de afbeelding en hoe lang ik er mee bezig zal zijn.

De Jagua is niet te boeken voor feesten en partijen om de simpele reden dat Jagua inkt snel vlekt wanneer je per ongeluk tegen iemand aanstoot. Henna pak je in wanneer het droog is. Jagua laat je 3 uur aan de lucht opdrogen dus het risico op vlekken in je tattoo door het passeren van mensen is te groot en enorm zonde.