Henna Art & Belly Blessing

IMG_20210729_161842
IMG_20210607_071413
IMG-20210625-WA0002

Het versieren met henna beschrijft men op verschillende manieren. In India spreekt men van mehndi, in Europa vaak van henna tattoos.

Om handen, voeten en haar te versieren gebruikt men henna, een natuurlijke kleurstof. Van de gedroogde bladeren van de hennaplant, Lawsonia Inermis, maalt men een fijn poeder. Om vervolgens een hennapasta te creëren waarmee men tekeningen aanbrengt. De natuurlijke pigmenten van henna kleuren de bovenste laag van de huid, waardoor er een tijdelijke roodbruine afbeelding ontstaat.

Henna:

 • Henna is helemaal pijnloos en geschikt voor jong en oud*
 • Ik gebruik 100% natuurlijke henna die ik zelf maak
 • De ontwerpen worden uit de losse hand op de huid getekend. Henna laat een mooi donker gekleurd patroon achter wat 7 tot 10 dagen kan blijven zitten.
 • Glitter gel is ideaal om feestelijke accenten aan te brengen aan hennapatronen.
 • Klanten/Gasten worden goed geïnformeerd over henna en krijgen duidelijke nazorg instructies mee

*De henna bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten en is daardoor geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Henna Party Thuis

Van oorsprong is henna aanbrengen een echte vrouwenaangelegenheid, dat soms wel een dag of nacht kan duren. Voor ons westerse vrouwen klinkt dat misschien lang, maar juist in onze snelle maatschappij vergeten we vaak stil te staan, te ontspannen en te genieten.

Een Henna Party Thuis is hier een uitstekende gelegenheid voor. Vriendinnen komen bij elkaar en onder het genot van een glaasje lekkers, een hapje en wat muziek, kan de Henna Party Thuis beginnen. De henna heeft lang nodig om in te trekken, genoeg tijd dus om bij te kletsen wanneer ik klaar ben met de versieringen.

Werkwijze & prijzen:

Bel of mail me om een afspraak te maken en wensen te bespreken.

Ik kom op afgesproken tijd bij je thuis en begin met een korte uitleg waarin henna stijlen worden besproken, gevolgd door de do's en don'ts van het henna proces. Daarna kan het henna zetten beginnen.

 • Henna Party bij je thuis € 50,00 per uur.
  Ik breng henna versieringen aan bij alle aanwezigen (2 a 3 per uur bij een henna van +/- 15cm)
 • Ieder volgend half uur € 20,00
  indien veel aanwezigen of bij extra grotere versieringen.

Ik bepaal, van tevoren, op basis van jouw aanvraag, hoeveel tijd er ongeveer voor jouw Henna Party thuis nodig is. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.
Eventuele reiskosten bedragen € 0,25 per km buiten Bladel.

Alles voor beide partijen duidelijk? Je ontvangt een verzoek tot aanbetaling. Nadat die ontvangen is, staan onze afspraken vast en is jouw Henna Party thuis geboekt.

Tips:

Laat de dames van te voren al een kijkje nemen op bijvoorbeeld Pinterest of Google voor ideeën zodat ze zich kunnen oriënteren op wat ze mooi vinden. Ik neem ook een map mee met voorbeelden. Ook kunnen ze hun huid twee dagen van te voren scrubben en eventueel haarvrij maken indien nodig. Zie contra indicaties hieronder bij kopje 'Let op'.

Bedrijfsfeest of Evenement?

Een origineel idee nodig voor een bedrijfsfeest? Of op zoek naar een originele activiteit voor een thema feest? Van 10 tot 1000 gasten, ik laat zoveel mogelijk mensen kennis maken met een betekenisvol ritueel. Een henna tattoo brengt geluk en is prachtig om te zien. Met een henna versiering zal men het feest nog zeker een tijd lang herinneren!

Voor Boekingen op feesten en evenementen zijn prijzen op aanvraag. Zie Offerte aanvraag hieronder.

Belly Blessing

Een henna versiering op je buik om jouw zwangerschap op een bijzondere manier te vieren, dat noemen wij een Belly Blessing.

Deze Mama Henna sessie wordt gekenmerkt door rust, ontspanning en "stil staan bij het moment". Belly Blessing symboliseert de vreugde van nieuw leven.

Werkwijze & prijzen

Voordat de Belly Blessing van start gaat, deel je jouw wensen met mij:

 • Bekijk wat ideeën op Pinterest of  Google en kies een hennastijl
 • Stel een datum en tijdstip voor
 • De Belly Blessing vindt plaats bij jou thuis. Lekker vertrouwd.
 • Geef je wensen per mail door
 • Vermeld je telefoonnummer, zodat ik contact kan opnemen voor de puntjes op de i

Met deze gegevens maken we de afspraak definitief.

 • Belly Blessing sessie € 100,00 **
  2 uur durende sessie
 • Swarovski steentjes en/of glittergel. Inbegrepen
  je hennaversiering op je buik wordt verrijkt met Bling Bling
 • Een serie foto’s, waarvan je de mooiste ontvangt. Inbegrepen
 • Per half uur verlenging € 20,00
  bij grote of zeer fijne henna versieringen
 • Extra handversiering € 7,50 per persoon
  een kleine versiering op de handen van bijvoorbeeld jijzelf of je partner

Eventuele reiskosten bedragen € 0,25 per km buiten Bladel

Alles voor beide partijen duidelijk? Je ontvangt een verzoek tot aanbetaling.

** Ik zal dus samen met jou tot een inschatting komen van hoeveel tijd er nodig is om jouw wensen te verwezenlijken. Het minimum is ALTIJD 2 uur, maar mocht jouw wens meer tijd nodig hebben, dan verlengen we per blok van een half uur. (N.B.: Wij willen je er vriendelijk op wijzen dat "onze klok" doortikt als je langer nodig hebt door een telefoontje/bezoek tussendoor of elk ander voorval dat meer tijd in beslag neemt, dan wat we afgesproken hadden en waardoor ik niet kan doorwerken. Elk half uur extra zal in rekening gebracht worden en direct na afloop voldaan moeten worden.)

Belangrijk om te weten is dat alle ingrediënten 100% natuurlijk zijn en dus veilig voor zowel mama als kind. Ik maak de Henna pasta zelf.

Tips:

 • Scrub je huid een dag eerder voor optimale kleuropname van de huid
 • Eventuele haargroei weghalen
 • Draag gemakkelijke kleding, zodat je comfortabel kunt zitten, maar houdt ook rekening met de fotoshoot. Ik raadt het af om je te verkleden als de henna eenmaal op je buik zit
 • Houd er rekening mee dat wanneer de natuurlijke henna pasta is aangebracht, deze een inwerktijd van 4 tot 8 uur heeft. Ik zal de henna versiering (na de fotoshoot) nabehandelen en afdekken, zodat de henna goed kan intrekken. Daarna kun je jezelf redelijk normaal bewegen
 • Zorg ervoor dat je van te voren nog even naar het toilet gaat
 • Zorg ervoor dat je ontspannen en lekker zit/ligt, want hoe stiller jij bent, hoe beter ik mijn werk kan doen. Bovendien spaart het extra tijd en dus extra kosten

!! Let op !!

G6PD

Mensen met de zeer zeldzame erfelijke stofwisselingsziekte G6PD adviseren wij om geen gebruik te maken van henna. Hetzelfde geldt voor mensen die allergisch zijn voor tuinbonen en de stof naftaleen die voorkomt in mottenballen.

‘Zwarte henna’ bestaat niet!

‘Zwarte henna’ is nooit 100% natuurlijk. Deze ‘henna’ is eigenlijk een soort inkt en wordt vaak op festivals en toeristische plaatsen aangeboden. Meestal bevat het de chemische stof PPD. Deze stof kan een ernstige allergische reactie veroorzaken. Ons advies is daarom om ‘zwarte henna’ te vermijden!

Inwerktijd

De inwerktijd van de Henna is minimaal 2 uur. Het liefst langer want hoe langer het blijft zitten doe dieper de kleur. Het blijft dan ook langer zitten. Bij een Henna Party Thuis wordt de Henna na drogen (kwartiertje) nog behandeld met citroen/suiker sapje om de kleur te intensiveren en de Henna nog extra goed op de huid te laten plakken. Hierna pakken we de versiering in zodat het goed blijft zitten.